Yasaklar AKP'lileri kapsamıyor mu? Bakan yardımcısı çakarlı araçlarla gelip mekan kapattı!

Yeni Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran ve kafelerin yalnızca paket servis hizmeti vermesi kararlaştırılırken, Bursa’da tartışma yaratacak bir olay yaşandı. Bir restoranın AKP'li üst düzey isimleri ağırladığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, Bursa'da, koronavirüs yasakları kapsamında kapalı olması gereken bir restoran, çakarlı arabayla gelen bir bakan yardımcısının da aralarında bulunduğu kalabalık grup tarafından açtırıldı. Şikayet üzerine gelen polislerin korumalar tarafından içeri alınmadığı öne sürüldü.

Çevredekiler, "Yasak nedeniyle esnaf kan ağlarken bu restoran açık. Yasak AKP'lilere işlemiyor mu" diye tepkisini dile getirdi.

Bakanlık genelgesine göre restoranlar cuma gününden itibaren sadece paket servis yapabilirken, içeri müşteri kabul edemiyor. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Valilikten çıkan haberler üzerine jet açıklama geldi.

Bursa Valiliği resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlık genelgesine göre restoranlar cuma gününden itibaren sadece paket servis yapabilirken, içeri müşteri kabul edemiyor. 

21.11.2020 Günü Saat:17.15 sıralarında ilimiz Nilüfer İlçesi Eker Park içerisinde restorant olarak faaliyet gösteren bir iş yerinde 18.11.2020 tarih ve 19161 sayılı genelge hükümleri kapsamı dışında müşterilerine içeride yemek servisi yapıldığına dair ihbar doğrultusunda yapılan uygulamada; İş yerinin açık olduğu, yaklaşık 30 kişiye yemek servisi yapıldığı, 2 aile arasında kız isteme merasimi çerçevesinde yemek verildiği, ayrıca dışarıya da paket servisi yapıldığı tespit edilmiş genelge hükümleri doğrultusunda söz konusu işletme hakkında gerekli işlem tesis edilmiştir.
 
Sosyal Medyada iddia edilenlerin aksine işletme içerisinde bir kamu görevlisinin bulunduğuna dair bir tespit yapılamamış, görevlilerimizin de içeriye girmesine yönelik herhangi bir engelleme de söz konusu olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.