Volkan Konak’a 'sahnede gebermiş' diyen eski Çatalca Müftüsü’ne 2 dava

Volkan Konak’a 'sahnede gebermiş' diyen eski Çatalca Müftüsü’ne 2 dava

Volkan Konak'ın vefatının ardından yaptığı paylaşımlarıyla gündeme gelen eski Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında, toplamda 9 yıla kadar hapis istemiyle iki ayrı dava açıldı.

Sanatçı Volkan Konak’ın 31 Mart'ta yaşamını yitirdiği gün sosyal medya hesabından “Sahnede gebermiş” paylaşımında bulunan eski Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu'nun ifadeleri büyük tepki toplamıştı.

Erdoğan’la ilgili açıklamaları da dosyaya girdi

Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada müftünün geçmişte yaptığı diğer paylaşımlar da incelemeye alındı. Soruşturma kapsamında, 2014 yılında kadınları aşağılayan paylaşımları ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalar da dosyaya girdi.

İki ayrı dava açıldı

Hürriyet'te yer alan habere göre, Müftü Mehmetalioğlu hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep ve bölge farkına dayanarak alenen aşağılamak”, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” ve “iftira” suçlarından iki ayrı dava açıldı. Mehmetalioğlu’nun önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkması bekleniyor.

Kocaeli’ye vaiz olarak atandı

Tepki çeken paylaşımı sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Mehmetalioğlu, sosyal medya hesabından Kocaeli’ye vaiz olarak atandığını duyurdu. Açıklamasında, “Bir savaşa girildiyse bedelini de ödeyeceğiz elhamdülillah. Rabbim bu tayine izin verdiyse daha büyük hayırlar gelecek demektir. Allah var sorun yok” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.