Ukrayna: Rusya'nın Sumi'ye füze saldırısında en az 34 kişi öldü

Ukrayna: Rusya'nın Sumi'ye füze saldırısında en az 34 kişi öldü

Ukrayna, Rusya'nın Sumi kentine düzenlediği füze saldırısında aralarında 10 çocuğun da bulunduğu en az 34 kişinin öldüğünü, 84 kişinin de yaralandığını duyurdu.

 Rusya, Ukrayna'nın Sumi kentini vurdu. BBC Türkçe'nin haberine göre kent merkezine düzenlenen füze saldırısında, aralarında 10 çocuğun da bulunduğu en az 34 kişi öldü, 84 kişi de yaralandı.

Yerel saatle, İskender tipi iki balistik füze Sumi Devlet Üniversitesi ve üniversitenin kongre merkezinin etrafındaki alana düştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus balistik füzelerinin saldırısında, sıradan bir kentin, sıradan bir sokağının, sıradan yaşamın hedef alındığını ifade etti. Zelenskiy ayrıca güçlü bir baskı olmadan Rusya'nın savaşı uzatacağını belirtti.

20 bina hasar aldı

Ukrayna makamları BBC'ye yaptığı açıklamada, 20 binanın hasar gördüğünü, bunlar arasında dört eğitim kurumu, kafeler, dükkanlar ve beş apartman olduğunu bildirdi.

BBC Ukraynaca, üniversitenin kongre binasının sık sık çocuklara çeşitli dersler vermek için kiralandığını belirtti.

AB'den üst üste tepkiler

AB, İngiltere ve Fransa'dan saldırıyı kınayan açıklamalar gelirken, ABD'nin Özel Ukrayna Temsilcisi Keith Kellogg, olayın tüm itibar sınırlarını aştığını ve bu nedenle Başkan Trump'ın bu savaşı sona erdirmek için çok çalıştığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.