Taliban yetkilisi Al Jazeera'ya konuştu: Taliban Türkiye’yi Afganistan’a davet etti

Taliban yetkilisi Al Jazeera'ya konuştu: Taliban Türkiye’yi Afganistan’a davet etti

Al Jazeera'nın aktardığı bilgiye göre, Taliban yeni Afgan hükümetinin tanıtımı seremonisine Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'ı davet etti.

Al Jazeera’ya konuşan ve ismini açıklamayan bir Taliban yetkilisi, “Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar’a, yeni Afgan hükümetinin tanıtım seremonisine katılmaları için davet gönderdik” dedi.

Taliban’a konuşan yetkili kabinenin tamamlandığını açıkladı. Yetkili, “Taliban hem uluslararası kamuoyu hem de Afgan halkı tarafından kabul edilecek bir rejim yaratacak” ifadesini kullandı.

AFGANİSTAN’DA NE OLDU?

ABD önderliğindeki batılı güçlerin 20 yıl sonra Afganistan’dan çekilmeye başlamasıyla birlikte etkisini artıran Taliban geçen ay ülke yönetimini ele geçirdi. Afgan hükümetine savaş açan Taliban, 15 Ağustos’ta başkent Kabil’i ele geçirdi.

10 gün içerisinde Afganistan’ı birkaç saat içerisinde ise Kabil’i ele geçiren Taliban, Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin kaçmasıyla birlikte yönetimi kontrol altına aldı. Fakat Taliban’ın ülke yönetimini ele geçirmesi büyük tepki çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.