Taliban Sözcüsü açıkladı: Başörtüsü onların güvenliği için zorunlu olacak

Taliban Sözcüsü açıkladı: Başörtüsü onların güvenliği için zorunlu olacak

Taliban Sözcüsü Sky News yayınına katıldı. Afganistan'daki durumu anlatan sözcü burka hakkında da açıklama yaptı.

Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, Sky News yayınına katıldı. Şahin, burada yaptığı açıklamalarda Afganistan’da kadınların burka giyme zorunluluğunun bulunmayacağını, ancak başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

Sözcü, “Bu, onların güvenliği için” dedi.

Şahin ayrıca, “Birleşik Krallık Başbakanı ve dünyanın tüm liderleri Afganistan halkının isteklerine saygı duymalı ve Afgan halkına ülkeyi yeniden inşa etmesi konusunda yardım etmeli.

Bu onların yükümlülüğü, çünkü 20 yıl boyunca Afganistan’ın yıkımının arkasında onlar vardı. İnsanların Afganistan’da yeni bir hayata başlamasına ve yeni bir sayfa açmasına yardım etmek de onların ahlaki yükümlülüğüdür” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.