Suat Özçağdaş: Atatürk’e hakaret eden okul müdürüne soruşturma açıldı mı?

Suat Özçağdaş: Atatürk’e hakaret eden okul müdürüne soruşturma açıldı mı?

Suat Özçağdaş, Yusuf Tekin'e Atatürk ve CHP seçmenine hakaret eden okul müdürü hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Denizli'de Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu Müdürü İbrahim Topal’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP ve seçmenlerine yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığını belirtti.

Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, okul müdürünün “taklacı”, “ibibik”, “zübük”, “ahmak”, “zübükzade”, “laiklik Müslüman düşmanlığı anlamına mı geliyor ayyaş cahiller”, “heykelden başka iş gelmez elinden” gibi ifadelerle Atatürk’e ve CHP seçmenine hakaret ettiğini vurguladı.

Devlet memurlarının 657 sayılı Kanun’un 7. maddesi uyarınca siyasi faaliyette bulunamayacağına dikkat çeken Özçağdaş, "Bir eğitim yöneticisinin bu tür ifadeler kullanması, hem devletin tarafsızlığına gölge düşürmekte hem de eğitim camiasına olan güveni sarsmaktadır" dedi.

Özçağdaş, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"-Denizli Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu Müdürü İbrahim Topal hakkında paylaşımları nedeniyle soruşturma açılmış mıdır?

Atatürk’e ve yurttaşlara hakaret eden bu kişi neden görevden alınmamıştır?

Davranışsal olarak sorunlu olduğu anlaşılan bu şahsın eğitimci olarak görevde tutulmasının gerekçesi nedir?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.