Sera Kadıgil: Tarikatlara kulluk etselerdi Bakan bile yapabilirlerdi

Sera Kadıgil: Tarikatlara kulluk etselerdi Bakan bile yapabilirlerdi

Sera Kadıgil, teğmenlerin ihracına ilişkin, "‘Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz’ deselerdi, tarikatlara kulluk etselerdi, iki yıla bakan bile yapabilirlerdi” dedi.

30 Ağustos'ta yapılan mezuniyet töreninde kılıçlarını çatarak Subaylık Andı'nı okuyan ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan teğmenlere yönelik açılan disiplin soruşturması sonuçlandı. Yüksek Disiplin Kurulu, 5 teğmen ve 3 disiplin amiri için TSK'dan ihraç kararı verdi.

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

"Okullarını dereceyle bitiren teğmenleri 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' dedikleri için ihraç ettiler. 'Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz' deselerdi, tarikatlara kulluk etselerdi, iki yıla bakan bile yapabilirlerdi oysa.

Hak, hukuk, adalet yok. Ekmek yok, hürriyet yok. Ama isteyene en milliyetçisinden vatan, millet, Sakarya edebiyatı var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.