Şanlıurfa'da hava kompresörüyle işkence edilen çocuk işçi hayatını kaybetti

Şanlıurfa'da hava kompresörüyle işkence edilen çocuk işçi hayatını kaybetti

Yüksek basınçlı hava kompresörüyle işkence edilen 15 yaşındaki Muhammed K., yoğun bakımdaki mücadelesini kaybetti. Çocuk işçinin faili önce serbest bırakılmış, tepkiler sonrası kaçarken yakalanıp tutuklanmıştı.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yüksek basınçlı hava kompresörüyle işkenceye maruz bırakılan 15 yaşındaki çocuk işçi hayatını kaybetti.

Muhammed K., maruz kaldığı işkenceden sonra yere yığılmış, daha sonra hastaneye kaldırılmıştı. İlk müdahalesi Bozova Mehmet Enver Yıldırım Devlet Hastanesi’nde yapılan çocuk, daha sonra Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne, ardından Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Muhammed K., iç organlarındaki ciddi hasar sebebiyle yoğun bakımda tutuluyordu.

Muhammed K.'nın işkenceye maruz bırakılmasından sonra olayın faillerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Olayın ortaya çıkmasından sonra yükselen tepkiler sebebiyle Muhammed K.'ya işkence eden kalfa

Habip Aksoy hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Aksoy, Gaziantep’e kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalanıp yoğun güvenlik önlemleri altında sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.