Pastane usulü un kurabiyesi nasıl hazırlanır? İşte pastane usulü un kurabiyesinin sırrı
Pastane usulü un kurabiyesi hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre: İşte pastane usulü un kurabiyesinin tarifi ve püf noktaları
Pastane usulü un kurabiyesi, misafirlerinize veya sevdiklerinize ikram etmek için harika bir tarif olabilir. Bu kurabiyelerin sırlarını öğrenmek ve evinizde kolayca hazırlamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte pastane usulü un kurabiyesinin sırrı ve tarifi:
MALZEMELER
- 125 margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 2 buçuk su bardağı un
TARİF
- Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
- Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
- Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
- Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
- Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.
Bu tarif ile yaklaşık 30 adet un kurabiyesi elde edilir.
Afiyet Olsun.
Pastane usulü un kurabiyesi tarifi bu kadar basit! Mis gibi kokularıyla evinizi saran ve her lokmasıyla mutluluk vadeden bu kurabiyeleri çayınızın yanında veya özel günlerde konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.