Parfüm deposu iki kere şikayet edilmiş, 'adres bulunamadığı' gerekçesiyle denetlenmemiş

Parfüm deposu iki kere şikayet edilmiş, 'adres bulunamadığı' gerekçesiyle denetlenmemiş

Diolvası'nda 6 kişinin öldüğü parfüm deposu, daha önce iki kere yetkililere şikayet edilmiş. Ancak gelen cevaplarda adres bulunamadığı belirtmiş.

Dilovası'nda 8 Kasım'da, parfüm deposunda yangın çıktı. Yangında ikisi çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. Deponun mahalle içinde kaldığı, risk teşkil ettiği, güvencesiz ve güvenliksiz işçi çalıştırdığı gerekçesiyle şikayet edildiği ortaya çıktı.

'İş yerinde bulunan kimyasal maddeler tehlike arz etmektedir'

Gazeteci İsmail Saymaz, yazısında depo hakkında şikayetleri ele aldı ve daha önce medyaya yansıyan şekilde bir şekere değil iki kere şikayet konusu olduğunu belirtti.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş t1 Temmuz 2024’te Dilovası Kaymakamlığı’na konuyla ilgili dilekçe sundu. Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Mimar Sinan Caddesi konut alanları içinde bulunan parfüm dolum tesisinin faaliyet esnasında çıkardığı ses, görüntü ve iş yerinde bulunan kimyasal maddeler tehlike arz etmektedir. Bölge halkından gelen şikayetler neticesinde defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir tedbir almamaları artık dayanılmaz hale getirmiş durumdadır. Mahalle sakinlerimizin can ve malı için tehlike teşkil etmektedir. Tedbir alınması için zatı alinizden arz ve talep ederiz.”

Şikayete gelen yanıt: İş yerinin adresi tespit edilemedi

Şikayete Belediye Başkan Yardımcısı Necati Temiz tarafından 30 Temmuz 2024’te yanıt verildi. Yanıtta, firmanın mahallede daha önce başka binada faaliyetteyken yeni adresine taşındığını, ruhsat müracaatında bulunduğunu belirtti. Temiz, firmadan Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu istendiğini; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün vereceği görüşe göre işlem yapılacağını bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü adına Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan tarafından konuyla ilgili verilen yanıtta söz konusu iş yerinin adresinin tespit edilemediği belirtildi.

Bu dilekçede beş ay sonra da işçilerin çok düşük ücretlere güvencesiz çalıştırıldığı hatta çocuk işçilerin olduğuna dair CİMER'e şikayet oluşturuldu. SGK İl Müdürlüğü, 2 Ocak’ta verdiği yanıtta çocuk işçilerin tam kimlik bilgilerinin, iş yerinin tam adres bilgilerinin verilmesi halinde başvurunun işleme alınacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.