Öğrenci velileri 'manevi danışman' atamalarına tepkili: Demokratik hakkımızı kullanacağız
Öğrenci Veli Derneği (VELİ-DER) ve Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER), İzmir'de okullara din görevlisi atanmasına tepki gösterdi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Müftülüğü arasında imzalanan protokolle kentteki 842 okulda imam, Kuran kursu öğreticisi, vaiz ve din hizmetleri uzmanı görevlendirildi.
Görevlendirmelere, eğitim sendikalarının ardından veli dernekleri de tepki gösterdi.
VELİ-DER İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necati Kalafat, 'pedagojik formasyonu ve öğretmenlik vasfı olmayan unsurlar'ın okullardaki 'iç barışı ve çocukların sağlıklarını' bozacaklarını düşündüklerini ifade etti.
Kalafat, şöyle devam etti: "Okullarda bu işler için yetiştirilmiş en az 4 yıl lisans, üzerine yüksek lisans eğitimi almış psikolojik danışmanlar, rehber öğretmenler, sınıf rehber öğretmenleri var iken İzmir’de 842 okul, bu da İzmir’de okulların dörtte birine düşer… Ne amaca hizmet ettiğini düşündüğümüz bir sistem var. Ciddi bir istihdam ve kadro oluşturuyor bu, karşı taraf açısından. Bu durumu asla kabul etmeyeceğiz. Anayasanın bize verdiği bütün demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız."
'Yaptım oldu zihniyeti'
ÖV-DER İzmir Şubesi Başkanı Behram Kaya, şu yorumu yaptı: “11 - 12 yaşından sonra öğrencilere din eğitimi tabii ki verilmeli, bilim adamları da bunu söylüyor. Böyle bir program verilirken bunun bileşenleri olan veliler, öğretmen sendikaları, eğitim sendikaları, öğrencilerle beraber konu tartışılmalıdır. Yani her gelen bakan, başbakan çıkıyor, bir genelgeyle ‘Ben yaptım, oldu bitti’yle bir yere varılmaz. Bu gidişat doğru değildir. Bunun önlenmesi gerekir, kaldırılması gerekir. Okullarda eğitimle ilgili altyapıdan sınıfına o kadar sorunlar var ki okulların tek sorunu din sorunu değildir. Bu konuda ciddi somut önlemler alınmalıdır."
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.