Öcalan Bahçeli'ye övgüler yağdırdı: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı

Öcalan Bahçeli'ye övgüler yağdırdı: Atatürk’ten sonra tek devlet adamı

DEM Parti'nin Mayıs ayındaki İmralı Zirvesi'nde Terör örgütü PKK lideri Öcalan Bahçeli'ye övgüler yağdırdı. Öcalan, kendisinden kurucu önder diyerek bahseden Bahçeli için “Devlet adamı yok. Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var Bahçeli’dir” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a 'Meclis'te konuşsun' çağrısı ile başlattığı İmralı süreci, DEM Partili İmralı heyetinin terör örgütü lideri ile görüşmeleri, Öcalan'ın çağrısı ve örgütün silah bırakma ve fesih açıklaması ile sürdü.

Bugün bir grup PKK'lının silahlarını yakarak sembolik eylemlerini basına servis etmesi ile ilerleyen sürece ilişkin "PKK’nın kurucu önderliği sözünü tutmuş, taahhüdünün ardında durmuştur" diyen Bahçeli, geçtiğimiz Mayıs'ta Öcalan'dan övgü dolu sözler almış.

ÖCALAN BAHÇELİ'YE ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Terör örgütü PKK lideri Öcalan, Mayıs ayında İmralı’da DEM Partili heyetle yaptığı ve devlet yetkililerinin de katıldığı görüşmede MHP lideri Devlet Bahçeli’den birçok kez övgüyle bahsetti. Medyascope'tan Ruşen Çakır, Öcalan'ın övgü dolu sözlerini aktardı.

Medyascope‘un güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre Öcalan görüşmenin sonlarına doğru, ara vererek, “6 aydır komisyon toplanmıyor. Bahçeli’ye yazmak lazım. Yazacağım. ‘Bunlar acayip işler çeviriyorlar. Buraya kadar getirdim’ diyeceğim. Meclis komisyonu kurulsun, gelsinler çok hayati şeyler anlatacağım” dedi ve mektubu yazmaya başladı.

Öcalan, devlet yetkilisine “Çözerse Bahçeli çözer. Sizi de bu yükten kurtarır” diyerek söz konusu mektubu verdi. Güvenilir kaynaklar, mektubun hızlı bir şekilde Bahçeli’ye iletildiğini belirtti.

"ATATÜRK’TEN SONRA TEK DEVLET ADAMI"

“Devlet adamı yok. Atatürk’ten sonra tek devlet adamı var Bahçeli’dir” diyen Öcalan şöyle devam etti:

“Bahçeli görüşmede DEM’lilere demiş ki ‘en çok ben onunla uğraştım. Yok etmeye çalıştım. İdam edilmesini istedim. Dosya geçerse parlamentoya gelsin dedim. Ecevit direniyor. Mesut Yılmaz ortada kaldı. Ben de Demirel’e gittim, ne diyorsun dedim. Tablo yaptı bunun zararları ve faydaları üzerinden sıralama yaptım. Baktım ki idamın zararları faydasından daha büyük olacak, o yüzden vazgeçtim.” "Bahçeli bana bir şiir gönderdi. Cahit Sıktı Tarancı’nın bir şiiri. O değerli çağrıyı yaptı. Bahçeli ‘sürecin mimarını saygı ile selamlıyorum’ demiş. Dünyada örneği yok. Sizin de dediğiniz gibi örneksiz bir durum. El kaldırdı ve elini tuttum. Havada bırakmadım. Tutmasaydım tarihi yanlış olurdu. Sanırım halkın içinde de destek yüzde 70’e ulaştı.”

Ruşen Çakır görüşmenin detaylarını şu şekilde aktarmaya devam etti:

“Savaş için 50 yıl fazla. Mustafa Kemal iki yıl Yunanlılar ile savaştı. Düşman olduğu halde barıştı. 50 yıl savaş sürüyorsa, orada yanlış var. Savaş o kadar sürüyorsa iyi savaşmıyorsun demektir. O yüzden ne savaşabiliyor ne de barışabiliyorsunuz. Burada da Devlet Bahçeli dışında karşı çıkan yok.”

Yine Öcalan’ın görüşmenin akışı içinde, “Bahçeli ve Özal çıktı. Diğer siyasetçilerin hali ortada. Özal’ın başına gelenleri biliyorsunuz”; “Ben kararlıyım. Bahçeli selam üstüne selam söyledi. Beni tanıyor çünkü. Ben bunu yapabilecek güçteyim”; “Kürtlerin varlığı tartışılmaz. Bahçeli ne diyorsa o oluyor. Onu önemsiyorum. Diğerleri hikayedir. Kürtlerin varlığı ve hakları olacak diye inanıyorum”; “Devlet ile meseleleri çözmek biraz doğru ilişki, doğru iletişim ile mümkündür. Bahçeli partisini karşısına alarak yapıyor bunu. Çünkü beka sorununu gördü. Bu tarihsel ilişki inşa edildi” diyerek MHP liderini övdü.

Bu görüşme hakkında bilgi veren kaynaklar, silah bırakmanın şekli, zamanlaması vb. konularda taraflar arasında epey tartışma çıktığını, sonunda belli bir mutabakata varılıp bugün yaşanan silah yakma töreninin ana hatlarının şekillendiğini söylediler, fakat ayrıntı vermediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.