'Mutlak butlan' kararı sonrası sosyal medyaya operasyon: 93 hesaba erişim engeli getirildi

'Mutlak butlan' kararı sonrası sosyal medyaya operasyon: 93 hesaba erişim engeli getirildi

93 sosyal medya hesabına "provokatif paylaşımlar yaptığı", "devlet büyüklerine hakaret içerikli içerikler yaydığı" ve "toplumsal kaos oluşturmayı amaçlayan organize dijital faaliyetler yürüttüğü" iddiasıyla erişim engeli getirildi.

CHP kurultayına yönelik 'mutlak butlan' kararı verilmesinin ardından oluşan toplumsal tepkiyle birlikte sosyal medyada da yeni bir "erişim engelleme" dalgası başlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda, son 3 günde yapılan çalışmalarda "suç unsuru taşıdığı" iddiasıyla 93 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

KULLANICILARA SORUŞTURMA AÇILDI

Başkanlık koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yapılan teknik ve hukuki incelemelerde "söz konusu hesapların; kamu düzenini bozmayı hedefleyen provokatif paylaşımlar yaptığı, devlet büyüklerine hakaret içerikli içerikler yaydığı ve toplumsal kaos oluşturmayı amaçlayan organize dijital faaliyetler yürüttüğü" iddia edildi.

Bunun üzetine söz konusu hesaplara erişim engeli getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.