Muhalefetten İsveç tepkisi: Saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz

Muhalefetten İsveç tepkisi: Saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz

İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılmasının ardından muhalefetten de tepkiler yükseldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Faşizmi lanetliyorum" derken Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu da bunun açıkça nefret suçu olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsveç'te  İslam karşıtı gösterici aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "İsveç’in başkenti Stockholm’de büyükelçiliğimiz önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Milyarlarca Müslüman’ı incitecek bu saygısızlığın amacını da, hedefini de iyi biliyoruz. Nefret suçunun zirvesi olan bu faşizmi lanetliyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.