MİT, İmralı görüşmesini dakika dakika raporlamış: İşte yaşananlar...
Meclis heyetinin Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmenin, Adalet Bakanlığı ve MİT koordinasyonunda planlandığı, 2 saat 50 dakika sürdüğü ve hem görüntü hem de yazılı tutanak tutulduğu belirtildi.
TBMM heyeti, Pazartesi günü İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. Heyette AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yer almıştı.
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, milletvekillerinin İmralı ziyareti için başvurunun pazar günü Adalet Bakanlığı’na yapıldığı öğrenildi. Heyet, İstanbul’dan MİT personelinin eşliğinde saat 11.00 sıralarında helikopterle İmralı’ya hareket etti.
Milletvekillerinden önce Adalet Bakanlığı yetkilileri adaya ulaştı. Adaya inen heyet, bakanlık görevlileri tarafından karşılandıktan sonra MİT tarafından organize edilen salona alındı. Yaklaşık 2 saat 50 dakika süren görüşmenin büyük bölümünün soru-cevap şeklinde geçtiği, toplantı sırasında hem görüntü kaydı alındığı hem de MİT tarafından ayrıntılı tutanak tutulduğu bildirildi. Milletvekillerinin de kendi notlarını tuttuğu aktarıldı.
Milletvekillerinin, diğer komisyon üyelerini sözlü olarak bilgilendirmesi gündemde
Öcalan’a yöneltilen sorular ve verilen yanıtlarla ilgili ayrıntılı değerlendirmenin, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısında yapılacağı belirtiliyor.
Toplantıda, görüşmeye ilişkin tutanakların tamamının yayımlanması yerine, İmralı heyetinde yer alan milletvekillerinin diğer komisyon üyelerini sözlü olarak bilgilendirmesinin gündemde olduğu ifade ediliyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.