Makarnayı daha lezzetli yapan pişirme yöntemi
Dünyanın en kolay ve en çok tercih edilen yemeklerinden biri olan makarnayı pişirmenin lezzetli yolu
Makarna, dünya genelinde en sevilen ve tüketilen yemeklerden biridir. Ancak, makarnayı lezzetli kılan sadece kullanılan malzemeler değil, aynı zamanda uygulanan pişirme yöntemidir. İşte size lüks restoranların sakladığı aşçılık sırrı: makarnayı pişirmenin en lezzetli yolu.
Usta aşçıların uyguladığı bu yöntemle makarnanın gerçek tadını alabileceksiniz.
Makarna Türk mutfağında da yeri olan ve farklı çeşitler ile damakları şenlendiren yemeklerden bir tanesi… her yemeğin bir püf noktası olduğu gibi makarna pişirmenin de elbette ki bir püf noktası var. Hem lezzetli hem de pratik makarnalar hazırlamak hiç de zor değil. Makarnanın hazırlanış aşamasında yaptığınız küçük dokunuşlar lezzeti için büyük farklılıklar yaratabiliyor. her zaman denediğiniz tariflerden farklı bir tarif denemek isterseniz, bunu mutlaka deneyin..
HAŞLAMA YÖNTEMİ
Makarnanın klasik bir pişirme usulü var. önce su kaynatılır, ardından tuz eklenir, sıvı yağ konur ve makarnalar haşlanmaya bırakılır. Bu bilinen en klasik yöntem ancak farklı bir lezzet istiyorsak farklı pişirme yöntemlerini de denememiz gerekiyor. Öte yandan her makarnanın haşlanmış süresinin aynı olmadığını makarnanın farklı formlarına göre pişirme sürelerinin de gösterdiğini bilmeniz gerekiyor.
DOĞRU ORANDA MALZEME KULLANIMI
Makarnanın daha lezzetli olması için malzemeleri daha fazla eklemeniz bir çözüm yaratmıyor. İnsanlar genellikle makarna pişirirken aroma verenin baharat olduğunu düşünüyor. Ancak, baharatlardan herhangi birinin fazla eklenmesi ya da makarnanın yapısının eklenen baharata uygun olmaması makarnanın tadında istemediğiniz değişiklikler yapabiliyor. bu sebeple makarnanın baharatlarının da oranında olması gerekiyor.
MAKARNA NASIL PİŞİRİLİR
Usta aşçıların kullandığı bu yöntem makarnanın daha lezzetli olmasını sağlıyor makarna tencereye girer girmez biraz kavruluyor. 10 dakika kadar makarnayı yayla kavurduktan sonra üzerine kaynar su dökülüyor. Eğer salçalı makarna istiyorsanız salçasını da makarnayı kavururken ekleyebilirsiniz. Ancak kavurma işlemini abartmamanız gerekiyor makarnalar kahverengiye döndükten sonra su ekleyebilirsiniz işte bu yöntemle makarna daha lezzetli olacağı söyleniyor.
Bu aşçılık sırlarını evde deneyerek, makarnalarınızın lezzetini önemli ölçüde arttırabilir ve sevdiklerinize unutulmaz lezzet deneyimleri sunabilirsiniz.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.