Libya'da alıkonulmuşlardı: 7 Türkiye vatandaşı ülkeye getirildi, MİT'e Katar da destek verdi
Libya'nın doğusunda yaklaşık 2 yıldır alıkonulan 7 Türkiye vatandaşı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Katar İstihbarat Teşkilatı'nın ortak çalışmalarıyla yurda getirildi.
Dışişleri Bakanlığı ve MİT tarafından yürütülen çalışmalar sonucu; Libya'da yaklaşık 2 yıldır tutulan İlker Sağlık, Doğan Kıssa, Nurettin Çalık, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçay, Türkiye'ye getirildi. Operasyona; Katar İstihbarat Teşkilatı'nın da destek verdiği belirtildi.
Anadolu Ajansı'nın haberine göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da Türkiye'ye getirilen vatandaşlarla telefonda görüştü.
Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrildiği 2011'de başlayan iç savaş sürüyor.Libya'nın doğusundaki güçlere; Halife Hafter komutanlık ederken Trablus ve Sirte gibi batısındaki şehirleri Türkiye tarafından da desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından yönetiliyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.