Kutsal topraklarda Erbaş lüksü... 'Kamu malı yetimin hakkıdır' dedi ama... Hacca 4 ütücü 5 aşçı götürdü
2025 yılı hac organizasyonu kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş’ın kaldığı çadırlarda görevlendirilmek üzere, Türkiye’den dört bin hizmetli personelin de Mekke’ye gönderildiği ortaya çıktı. Aralarında ütücü, aşçı ve diyetisyen de var.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş çiftinin hac görevi için Ankara’dan Mekke’ye ütücü götürdüğü ortaya çıktı. Üst düzey görevlilerin ve Erbaş’ın yakın ekibinin kıyafetleri, Türkiye’den götürülen Diyanet personeli tarafından ütülendi.
Hacda ütücü olarak görevlendirilen personelin Arafat’ta Erbaş’lara hizmet verdiğine ilişkin resmi belgeye ulaşıldı. Belgede, Arafat’ta Ali Erbaş ve Seher Erbaş’ın çadırlarında çok sayıda hizmetli ve ütücü görevlendirildiği görüldü.
DÖRT BİN KİŞİLİK EKİP
Diyanet aracılığı ile bu yıl hacca 84 bin 942 hacı adayı gitti ve hacı oldu. Bunun yanı sıra Mekke ve Medine’de hem Diyanet personeli hem de Türk hacılara hizmet vermek üzere Türkiye’den dört bin 91 kişilik Diyanet ekibi de hacca gitti. Bu ekibin arasında “Aşçı, diyetisyen, yemek servisi personeli” de var.
Sözcü’nün haberine göre bir Diyanet yetkilisi “Geçtiğimiz cuma 90 bin camide çok önemli hutbe okundu ve hepimiz dinledik. Ama hacda yaşananları görünce sözün bittiği yerde olduğunu anlıyoruz. Milletin emanetini koruması gerekenler suiistimal ediyor. Gözleri görmez, kulakları işitmez, dilleri konuşmaz oldu” diyerek tepki gösterdi.
HUTBEYLE TERS DÜŞTÜ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş’ın kıyafetlerinin Türkiye’den götürülen personel tarafından ütülenmesi son hutbeyi hatırlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı 27 Haziran 2025’te yayınladığı hutbede, “Kamu malı; topyekûn bir milletin ortak menfaat alanıdır. Hiç kimse bu mallar üzerinde şahsi ve keyfi bir tasarrufta bulunamaz. Kamu malı; sadece hayatta olanların değil, henüz doğmamış çocukların, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkıdır. Kamu imkânlarını amacı dışında kullanmak hem vebal hem de günahtır” ifadelerini kullanmıştı.
ALTINCI KEZ HACCA GİDİYOR
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın, “VIP” kontenjanından 6. kez hacca gittiği ifade edilmişti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.