Kule vinç operatörü, patron tarafından darp edildi; işçiler iş durdurdu

Kule vinç operatörü, patron tarafından darp edildi; işçiler iş durdurdu

Kule vinç operatörü müteahhit firmanın patronu ve oğlu tarafından darp edildi. Burnu kırılan operatörüne saldırının duyulması üzerine diğer kule vinç operatörleri is durdurma kararı aldı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşarak uğradığı şiddeti anlatan kule vinç operatörü, projenin müteahhitliğini üstlenen DB İnşaat Taahhüt patronunun, işçileri işçi sağlığı ve güvenliğini hiçe sayan koşullarda çalışmaya mecbur bıraktığını belirtti. Sıkça şantiyede çalışan işçilerin vincin sepetiyle taşınması talebi aldığını söyledi.

Tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerini hiçe sayan bu talebe karşı çıkan operatör, kule vinçten indikten sonra firmanın patronu ve oğlu tarafından darp edildiğini ifade etti.

ÇALIŞMAMA KARARI ALDILAR

Burnu kırılan operatörün uğradığı saldırının şantiyede duyulması üzerine DB İnşaat’ın diğer kule vinç operatörleri çalışmama kararı aldılar.

Patron şiddetine maruz kalan kule vinç operatörü ise yasal haklarını kullanacağını ve mücadele edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.