Kongre tamam: Silahlar nasıl bırakılacak?
Kongresini yaptığını ilan eden PKK, silah bırakma kararını da bugün açıkladı. 3 500 kişinin Türkiye geleceği konuşuluyor.
PKK kongresini topladığını duyurdu. Silah bırakma ve fesih kararı aldığı belirtilen örgütün kongre kararlarını bugün açıkladı.
Çetiner Çetin, Rudaw TV'de silah bırakma sürecine ilişkin konuştu. Çetin, örgütün üst düzey yöneticilerinin Norveç, Danimarka ve Güney Afrika'ya gönderileceğini belirtti.
Silah bırakma kararının verilmesi halinde olaya karışmamış 3 500 kişinin Türkiye'ye döneceği, diğerlerinin ise Irak Kürdistan Bölgesinde kalacağını belirten Çetin, "Yani örgüt eğer fesih kararını resmi olarak açıklarsa artık salı günden itibaren bir taslak oluşturulacak. Bu taslağa göre yaklaşık 5 ya da 6 bin civarında PKK içerisinde gerilla var ve bu gerillanın bir kısmı Türkiye'ye gelebilecek. Bunun önünü açacaklar ya da bununla ilgili yasal bir düzenleme yapılacak" iddiasında bulundu.
Çetin, "Saat 13.00 itibariyle iki kongrenin sonuçları birleştirilmiş ve açıklanmış olması bekleniyor. Türkiye'deki genel beklenti de bu yönde. Zaten DEM Partisi yetkilileri de Öcalan'la görüşme yapan ekip de gidip hem Öcalan'la görüşüp hem Kandil'le görüşen başka alternatif bir ekip de vardı. Onlar da şu anda açıklamanın yarın yapılmasını bekliyorlar"
Öte yandan Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında "Silahlarını bulundukları ülke yönetimi ile oluşturulan ortak mekanizma toplayacak" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.