İzmir'de ihale tepkisi: Okullar rant alanı değildir!
Türkiye İşçi Partisi(TİP) İzmir İl örgütü, İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun otopark olarak kullanılmak üzere bahçelerinin ihale edilmesi kararına tepki gösterdi.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, İzmir’in 8 ilçesindeki 18 okulun duvarı, açık ve kapalı spor sahaları ve otopark olarak kullanılmak üzere bahçelerinin ihale edilmesi kararını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. TİP İzmir İl Örgütü Gençlik Sekreteri Emir Atacan, “İzmir, dinci-piyasacı uygulamalarınızın pilot şehri olmayacak” dedi.
''İzmir, dinci-piyasacı uygulamaların pilot şehri olmayacak''
Atacan, protokolü ÇEDES uygulaması ile ilişkilendirerek, "Saray iktidarı, kamusal alanları rantçılara açmaya devam ediyor. İzmir'in seküler kimliği hedef alınıyor" dedi. İzmir’in bu tür projelerle hedef haline getirildiğini vurgulayan Atacan, "İzmir, dinci-piyasacı uygulamalarınızın pilot şehri olmayacak" ifadelerini kullandı.
TİP İzmir İl Örgütü, ihale kararının öğrenci güvenliğini tehlikeye atacağını da savundu. Atacan, bu alanların öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimleri için kritik önemde olduğunu belirterek, özellikle yatılı öğrencilerin bulunduğu okulların güvenlik zafiyetlerine açık hale geleceğini söyledi.
''Okullar rant alanı değildir''
Emir Atacan açıklamasında ''Özellikle İnönü Lisesi ve Atatürk Lisesi gibi yatılı öğrenci barındıran okulların kiraya verilmesi, güvenlik zafiyetlerinin sorumluluğunu kim alacak? Türkiye, nitelikli eğitimde OECD ülkeleri arasında sondan dördüncü sıradayken, kamusal eğitim alanlarını ranta açarak mı bu durumu düzelteceksiniz?
Okullar, kamusal alandır ve buralarda bilimsel, eşit, ücretsiz ve güvenli eğitim sağlamak Milli Eğitim Bakanlığı’nın anayasal sorumluluğudur. Okulların hiçbir mekanının satılamayacağı ve kiralanamayacağı açıkken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne soruyoruz: 2021 yılında güvenlik gerekçesiyle son verilen bu uygulamaya, hangi güvenlik önlemleriyle yeniden karar verdiniz? İhale ilanında, kötü niyetli kişileri eleyecek özel bir kısıtlama neden bulunmuyor?'' ifadelerine yer verdi.
"Eğitim alma hakkını gasp etmeyin"
Basın açıklamasının sonunda, TİP İzmir İl Örgütü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulunarak, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun verdiği yetkiyi kullanarak ihaleyi durdurmalarını istedi. "Çocuklarımızın güvenli kamusal alanlarda eğitim alma hakkını gasp etmeyin" ifadeleriyle ihale sürecinin durdurulması talep edildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.