İzmir Körfezi yeniden kirletildi: Başkan Tugay’dan acil denetim çağrısı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Körfezi’nin 22 Aralık 2025 itibarıyla bir kez daha atıklarla kirletildiğini açıkladı. Tugay, körfezde daha önce 23 Kasım ve 11 Aralık tarihlerinde de benzer kirlilik yaşandığını hatırlattı ve acil denetim çağrısında bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Körfezi’nin 22 Aralık 2025 itibarıyla bir kez daha atıklarla kirletildiğini açıkladı. Tugay, körfezde daha önce 23 Kasım ve 11 Aralık tarihlerinde de benzer kirlilik yaşandığını hatırlattı.
Başkan Tugay, denize bırakılan atıkların İzmir Körfezi’ni ciddi biçimde tehdit ettiğini belirterek, “Bırakılan atıklar denizimizi kirletiyor, körfezimiz adeta atıklarla yok ediliyor” dedi.
Liman, tersane ve sanayi işletmelerinin sıkı şekilde denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Tugay, yetkili kurumlara acil önlem çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak körfezi izlemeyi sürdüreceklerini ifade eden Tugay, “Sesimizi duyurana kadar bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Bugün 22 Aralık 2025. Körfezimiz bir kez daha kirletildi. 23 Kasım ve 11 Aralık'ta da aynı durumu yaşamış ve paylaşmıştık.
— Dr. Cemil Tugay (@drcemiltugay) December 22, 2025
Bırakılan atıklar denizimizi kirletiyor, körfezimiz adeta atıklarla yok ediliyor. Liman, tersane ve sanayi işletmeleri denetlenmeli, yetki sahibi kurumlar… pic.twitter.com/lTjTjILeIy
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.