İsrail’le ticaret tam gaz devam: Dokuz ayda 456 gemi seferi

İsrail’le ticaret tam gaz devam: Dokuz ayda 456 gemi seferi

Gazze’ye saldırıların sürdüğü dönemde Türkiye limanlarından İsrail’e ticari seferler hız kesmedi. Ocak–Eylül 2025 arasında Türkiye’den Hayfa ve Aşdod limanlarına 456 gemi gitti, en çok sefer İskenderun ve Mersin’den yapıldı.

İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım devam ederken Türkiye limanlarından ticaret trafiği hız kesmedi.

Birgün'den Melisa Ay'ın haberine göre, yılın ilk dokuz ayında Türkiye'den İsrail'e yapılan direkt seferlerin sayısı 456'ya ulaştı. Türkiye'den Hayfa'ya 302, Aşdod'a 154 sefer yapıldı. Akdeniz Bölgesi, Türkiye-İsrail deniz ticareti hattını adeta sırtladı. İskenderun Limanı, dokuz ayda 130 gemiyle İsrail seferlerinde ilk sırada yer alırken onu 103 seferle Mersin takip etti. İzmir Aliağa'da bulunan Nemrut Limanı'ndan Hayfa ve Aşdod limanlarına 80 gemi hareket etti. Ayrıca hem sanayi yükleri hem de metal ve kimya ürünleri açısından stratejik bir çıkış noktası olan Kocaeli Körfezi'nde bulunan limanlardan da toplam 45 gemi direkt İsrail'e gitti.

Her ay ortalama 50 geminin hareket ettiği limanlardan gerçekleşen 456 seferin 176’sı konteyner gemisi, 118’i genel yük gemisi, 79’u Ro-Ro gemisi, 35’i dökme yük gemisi, 30’u tanker oldu. Konteyner ve genel yük taşımacılığı seferlerin 3'te 2'sini oluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.