İsrail'den skandal! Kovid-19 aşılarının geçişine izin vermediler!
Filistin Sağlık Bakanı Mai Al-Keela, İsrail’in 2 bin doz Sputnik V aşısının Gazze Şeridi’ne girişine izin vermediğini ifade etti.
Corona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Filistin'de aşı krizi yaşanıyor.
Filistin Sağlık Bakanı Mai Al-Keela yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sağlık çalışanları için nakledilen 2 bin doz Sputnik V aşısının bölgeye girişine izin vermediğini belirtti.
“HUKUKA AYKIRI”
Al-Keela, bu engellemenin tüm uluslararası normlara, yasalara ve sözleşmelere aykırı olduğunu ifade etti. Al-Keela, hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın aşıları olabildiğince hızlı şekilde Gazze Şeridi’ne ulaştırmak için uluslararası kuruluşlarla irtibat halinde olduğunu vurguladı.
Gazze'de salgının başından bu yana 53 bin 593 kişide Covid-19 tespit edilirken, 537 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.