İsrail: İran karargah komutanı öldü
İsrail ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar devam ederken, İsrail ordusu, İran'ın "en üst düzey askeri komutanını ve İran Dini Lideri Ali Hamaney'e en yakın ismi" öldürdüğünü açıkladı.
İsrail'in İran'a yönelik 13 Haziran gecesi başlattığı saldırılara İran'in misilleme yapmasıyla başlayan çatışmalar beşinci gününe girdi. Tel Aviv-Tahran sabaha yeni patlama sesleriyle uyandı.
İran basını, sabah saatlerinde Tebriz'de iki büyük patlama sesinin duyulduğunu aktardı.
İsrail de sabah saatlerinde İran'dan yeni füze atıldığını duyurdu.
İsrail, İran’ın yeni Genelkurmay Başkanını da öldürdü
İsrail ordusundan, İran'ın "en üst düzey askeri komutanını ve İran Dini Lideri Ali Hamaney'e en yakın ismi" öldürdüğünü açıkladı.
Ordunun açıklamasında komutan Ali Şadmani'nin "Tahran'ın kalbindeki bir komuta merkezini" vurduktan sonra öldürüldüğü belirtildi.
Açıklamada "Şadmani, İran Silahlı Kuvvetleri'nin Savaş Dönemi Genelkurmay Başkanı ve Acil Durum Komutanı olarak görev yaptı. Kendisi hem Devrim Muhafızları'na hem de İran ordusuna komuta ediyordu" denildi.
İsrail saldırılarının ilk gününde İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri başta olmak üzere üst düzey çok sayıda askeri öldürmüştü.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.