İmamoğlu'ndan 'Tutdere' açıklaması: Hukuka dönüş için bir başlangıç olsun
Ekrem İmamoğlu, Tutdere'nin göreve iade edilmesine ilişkin, "Bu kararın hukuka dönüş için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Tutuksuz yargılama, adil yargılanmanın temelidir" dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı CHP’li Abdurrahman Tutdere, görevine iade edildi.
Görevden alınan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:
"Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere'nin, bir itirafçının yalan beyanlarıyla ev hapsine çarptırılıp görevinden uzaklaştırılması, başlı başına bir adaletsizlikti. Bu hukuksuzluktan geç de olsa geri dönülmesi memnuniyet verici.
Bu kararın hukuka dönüş için bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Tutuksuz yargılama, adil yargılanmanın temelidir. Bizim karşı çıktığımız yargılanmak değil, yargılanmadan cezalandırılmak!"
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.