İmamoğlu’na yaktırılmayan meşale sönüyor mu? 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın iptali gündemde!

İmamoğlu’na yaktırılmayan meşale sönüyor mu? 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın iptali gündemde!

İktidarın İstanbul belediye seçimlerini kaybettiğinde ilk yaptığı icraat 5. İslami Dayanışma Oyunları’nı İstanbul’dan Konya’ya taşımak olmuştu. Uluslararası bu etkinlik İstanbul’da yapılsa olimpiyat meşalesini Ekrem İmamoğlu taşıyacaktı. Ancak şimdi bu oyunların pandemi ve bütçe yetersizliği nedeniyle iptali gündeme geldi.

Konya’da 20-29 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılması kararlaştırılan 5. İslami Dayanışma Oyunları, 10-19 Eylül 2021 tarihine ertelendi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu “Biz çalışmalarımızı kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğiz. İslami Dayanışma Oyunları’nı değer odaklı bir ortak proje olarak en iyi şekilde organize edeceğimize inanıyorum” dedi.

m1.jpg

Sözcü'de yer alan habere göre; organizasyonda sıkıntı çıktı. İlki ikisi Suudi Arabistan'da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nın üçüncüsü Endonezya'da, dördüncüsü ise Azerbaycan'da yapılmıştı. Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımının beklendiği oyunlar atletizm, halter, boks, okçuluk başta olmak üzere 20 spor dalında düzenleniyor.

m2.jpg

ERDOĞAN KONYA’YA MÜJDE VERMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran 2019’da yapılan İstanbul Ara Yerel Seçimi’ni Ekrem İmmaoğlu’nun kazanmasının ardından iki ay sonra “Konya'ya bir müjdemiz daha var. 2021 İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisinin ev sahibi olarak Konya'yı belirledik” demişti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.