“İmamoğlu, kazanacağı erken fark edilince tutuklandı!”

“İmamoğlu, kazanacağı erken fark edilince tutuklandı!”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması siyasetin en sıcak gündem maddesi haline geldi. Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhuriyet’teki köşe yazısında bu kararı “siyasi bir hamle” olarak nitelendirerek, İmamoğlu’nun seçimleri kazanma ihtimalinin erken fark edilmesinin süreci hızlandırdığını savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması siyasetin en sıcak gündem maddesi haline geldi. Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhuriyet’teki köşe yazısında bu kararı “siyasi bir hamle” olarak nitelendirerek, İmamoğlu’nun seçimleri kazanma ihtimalinin erken fark edilmesinin süreci hızlandırdığını savundu.

Balbay’a göre iktidar, İmamoğlu’nun hem yerel seçimlerdeki başarısı hem de cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimali nedeniyle yükselişini durdurmak istedi. Yazıda, “Erken öten horozun başını keserler” benzetmesiyle, siyasi rakiplerin önünün yargı yoluyla kesildiği vurgulandı.

Arınç’tan Dikkat Çeken Çıkış

Balbay, AKP’nin kurucularından Bülent Arınç’ın açıklamalarına da yer verdi. Arınç’ın, İmamoğlu’nun tutuksuz yargılanması gerektiğini söylediği ve Türkiye’de siyasette aileden aileye geçen iktidar anlayışının toplumda her zaman karşılık bulmadığını dile getirdiği aktarıldı.

2019’dan Bugüne Uzanan Yol

İmamoğlu’nun 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından yaşanan süreç yazıda ayrıntılı şekilde ele alındı. Balbay, bu dönemde İmamoğlu’nun hem medya üzerinden hem de yargı yoluyla hedef alındığını öne sürdü.

Yazıda, kamuoyunda “ahmak davası” olarak bilinen dosya ile verilen hapis ve siyasi yasak kararının da İmamoğlu’nun siyasi kariyerini sınırlamaya yönelik adımların bir parçası olduğu savunuldu.

Tutuklama Kararı Tartışma Yarattı

Yürütülen soruşturma kapsamında verilen tutuklama kararı, muhalefet cephesinde sert tepkilere yol açtı. Birçok siyasi isim, kararın hukuki değil siyasi olduğunu savunarak yargı bağımsızlığına dikkat çekti.

Balbay: “Siyasetin Önü Kesilmek İsteniyor”

Mustafa Balbay, yazısında İmamoğlu’nun tutuklanmasını yalnızca bir adli süreç olarak değil, Türkiye’deki güç dengeleriyle bağlantılı bir müdahale olarak yorumladı. Balbay’a göre amaç, toplumda karşılığı olan bir siyasi figürün yükselişini durdurmak ve seçim sürecini şekillendirmek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.