İmamoğlu 6 Mayıs'ı hatırlattı; diploma davasına sahip çıkma çağrısı yaptı
Ekrem İmamoğlu, avukatlarının diplomasının iptaline karşı açtığı davaya ilişkin, "İstanbul’da iradesine sahip çıkıp iktidara sandıkta dersini veren bu aziz millet, bugün de diploma kumpasını kuranlara tarih ve hukuk önünde hesap soracaktır" yazdı.
CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart'ta İstanbul Üniversitesi yönetimi tarafından diplomasının iptal edilmesine ilişkin avukatlarının açtığı dava hakkında paylaşım yaptı.
6 Mayıs tarihine dikkat çeken İmamoğlu, 6 yıl önce bugün; 6 Mayıs 2019'da iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerini hatırlattı.
"İstanbul’da iradesine sahip çıkıp iktidara sandıkta dersini veren bu aziz millet, bugün de diploma kumpasını kuranlara tarih ve hukuk önünde hesap soracaktır" yazdı.
'Mücadelemize destek olun'
İmamoğlu'nun X hesabından yapılan paylaşım şöyle:
"6 Mayıs 2019’da İstanbul seçimlerini iptal ederek milletin iradesini yok sayanlar, aynı hukuksuzluğu 35 yıllık diplomamı iptal ederek sürdürme gayretindedir.
İstanbul’da iradesine sahip çıkıp iktidara sandıkta dersini veren bu aziz millet, bugün de diploma kumpasını kuranlara tarih ve hukuk önünde hesap soracaktır.
Avukatlarım, bu hukuksuzluğa karşı milletin hafızasında önemli bir yeri olan 6 Mayıs’ın anlamını bilerek, bu günün yıldönümünde İstanbul İdare Mahkemesi’nde davamızı açtılar.
Tüm vatandaşlarımızı hak, hukuk ve adalet mücadelemize destek olmaya çağırıyorum. Bu mücadele hukukun ve demokrasinin mücadelesidir. Asla şüphe duymayın, mutlaka milletçe kazanacağız."
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.