İhraç edilen teğmenler 'geri dönüş' davası açtı

İhraç edilen teğmenler 'geri dönüş' davası açtı

Kıllıçlı yemin töreni ve "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları nedeniyle ihraç edilen teğmenler, TSK'ya geri dönüş davası açtı

Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos 2024'teki mezuniyet töreni sonrası kılıç kaldırarak subay yeminini okudukları ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atarak TSK'yı yıprattıkları gerekçeleriyle ihraç edilen teğmenler harekete geçti.

Tele1’in haberine göre teğmenler Ebru Eroğlu ve İzzet Talip Akarsu, görevlerine dönmek için Ankara İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Kararın iptali istendi

Dava dilekçesinde, teğmenlerin yaptıkları eylemin bir disiplinsizlik olmadığı vurgulanarak, ihraç kararının iptali istendi.

Böylece daha önce dava açan Serhat Dündar, Batuhan Gazi Kılıç ve Deniz Demirtaş ile birlikte ihraç edilen beş teğmen de TSK’ya geri dönmek için hukuki süreç başlatmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.