İçişleri Bakanlığı duyurdu: 97 terörist öldürüldü
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada," 13 Temmuz itibari ile başlatılan 'Yıldırım Operasyonları' 12 ayrı bölgede 14 bin personel ile devam etmekte olup bugüne kadar; 97 terörist etkisiz hale getirildi, 51 işbirlikçi yakalandı" denildi.
İçişleri Bakanlığı Ekim ayı bilgilendirmesi için yayınladığı raporda yapılan operasyonlarda toplam 120 terörist etkisiz hale getirildiği bildirilirken, Siber suçlarla mücadelede kapsamında ise 2020 yılı Ekim ayında, 8 bin 99 sosyal medya hesabı ile ilgili yapılan çalışmada 2 bin 658 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
Ayrıca İzmir'de yaşanan deprem sonrasında halkı kin beslemeye alenen tahrik ettiği değerlendirilen paylaşımlar yapan 3 kişinin tutuklandığı bildirildi. Raporda İzmir depremi sonrası yapılanlar konusunda da bilgi verildi.
Raporda, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonları çerçevesinde 2020 Ekim ayında kırsal alanda 8'i büyük, 43'ü orta çaplı olmak üzere toplam 10 bin 230 kırsal operasyon, şehirlerde bin 539 operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlarda 41'i ölü, 66'sı sağ, 13'ü ise teslim olmak üzere toplam 120 terörist etkisiz hale getirildi.
Etkisiz hale getirilen teröristlerin ise 92'si PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 4'ü sol terör örgütü mensubu olduğu bildirildi. Ayrıca terör örgütlerine yardım / yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen PKK/KCK 625, FETÖ/PDY bin 602, DEAŞ 313, sol terör örgütü 160 olmak üzere toplam 2 bin 700 şüpheli gözaltına alınmış, 422 kişi tutuklanmıştır.
Yapılan operasyonlar neticesinde Ekim ayında; 96 sığınak / barınak / mağara kullanılamaz hale getirilmiştir. 136 silah 79'u ağır ve uzun namlulu silah) 50 adet mayın/eyp, 99 adet el bombası, 350 kg patlayıcı (61 kg'ı plastik) madde, 17 bin 550 adet muhtelif mühimmat ele geçirildiği açıklandı.
13 Temmuz itibari ile başlatılan “Yıldırım Operasyonları” 12 ayrı bölgede 14 bin personel ile devam ediyor. Operasyonda bugüne kadar; 97 terörist etkisiz hale getirilirken, 51 işbirlikçi yakalandı.
Aynı operasyonlarda 173 mağara/sığınak imha edilirken, 124'ü ağır ve uzun namlulu olmak üzere 133 silah, 60 eyp, 145 kg patlayıcı madde, 116 adet el bombası, 101 bin 556 mühimmat, 36 milyon 344 bin 694 kök kenevir, 10 ton 189 kg esrar, 10 kg eroin ve 246 kg metamfetamin ile çok miktarda gıda/yaşam malzemesi ele geçirildi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.