Hamur Sanata Dönüştü: Başkentli Öğrencilerden Ekmek ve Pastacılık Şöleni

Hamur Sanata Dönüştü: Başkentli Öğrencilerden Ekmek ve Pastacılık Şöleni

Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencilerinin hazırladığı sergi, Bağlıca Kampüsü'ndeki Thermopolium Gastronomi Akademisi'nde düzenlendi.

Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencilerinin hazırladığı sergi, Bağlıca Kampüsü'ndeki Thermopolium Gastronomi Akademisi'nde düzenlendi.

whatsapp-image-2026-06-02-at-12-47-58.jpeg

Etkinliğe Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş da katıldı. Haberal ve Yavaş, program kapsamında önce pide yapım atölyesinde tezgâh başına geçerek öğrencilerle birlikte pide hazırladı.

Pide yapımının inceliklerini paylaşan Haberal, hazırlanan ürünleri fırına verirken öğrencilerle yakından ilgilendi. Ardından sergi alanına geçen konuklar, Anadolu ve Türk ekmek kültürünü yansıtan ürünleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sergide, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kıvılcım Romya Bilgin tarafından Prof. Dr. Mehmet Haberal'a, kendisine ithaf edilen "Ekmek Atlası" kitabı hediye edildi. Öğretim Görevlisi Dilek Alp de sergilenen ürünlerin hazırlanış süreçleri ve özellikleri hakkında bilgi verdi.

whatsapp-image-2026-06-02-at-12-47-59.jpeg

Haberal ve Yavaş, öğrencilerin ve akademisyenlerin çalışmalarını tebrik ederken, etkinlik sonunda Sanat Kafe'de öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin tadımını gerçekleştirdi.

Başkent Üniversitesi'nin uygulamalı eğitim anlayışının yansıdığı etkinlikte, öğrencilerin ekmekçilik ve pastacılık alanındaki bilgi ve becerileri sergilendi. Üniversitenin üretim odaklı eğitim modeli kapsamında gerçekleştirilen çalışma, katılımcılardan ilgi gördü.

"Hamur Sanata Dönüştü" temasıyla gerçekleştirilen sergi, öğrencilerin yaratıcılığını ve mesleki yetkinliklerini ortaya koyarken, geleneksel ekmek kültürünün yaşatılmasına da katkı sundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.