Gıda güvenliği alarm veriyor: Son bir haftada en az 6 zehirlenme vakası

Gıda güvenliği alarm veriyor: Son bir haftada en az 6 zehirlenme vakası

Son günlerde birçok kişi tavuk başta olmak üzere yemekten zehirlendi.

Son günlerde özellikle tavuk ürünlerinde art arda zehirlenme vakaları ve ölümler yaşandı.

Son bir haftada gündeme gelen zehirlenme vakaları şöyle oldu:

-Karabük’te yardım etkinliğinde dağıtılan pilav üstü tavuk döner ve ayran tüketen 28 öğrenci zehirlendi. Hastaneye kaldırılan öğrenciler, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

-Rize'de bir vatandaşın yeni doğan çocuğu için okuttuğu mevlitte dağıtılan yemeği yiyen 94 kişi tavuktan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

-Bursa’nın İznik ilçesinde zeytin hasadında çalışan 11 işçi, yedikleri tavuk pilavın ardından mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı.

-Kayseri'de bir okulda düzenlenen festivalde sucuk ekmek yiyen öğrenci ve öğretmenler rahatsızlandı. Yaklaşık 80 kişi hastaneye kaldırıldı.

-Samsun’da bir özel okulda 5 öğrenci, öğle yemeğinde yedikleri hamburgerden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

-Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen aile, Ortaköy'de midye, tavuk tantuni ve sucuk yedikten sonra fenalaştı. İki çocuk hayatını kaybetti, baba entübe edildi, annenin ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.