Deprem konutları kura törenine gittiler, deprem davası sanığının elinden dondurma yediler

Deprem konutları kura törenine gittiler, deprem davası sanığının elinden dondurma yediler

Erdoğan ve Aliyev'e dondurma ikram eden ismin, 6 Şubat depremlerinde depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği bina için asli kusurlu ilan edilip yargılanan MADO’nun sahibi Mehmet Sait Kanbur olduğu öğrenildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhami Aliyev, 6 Şubat 2023’teki depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Kahramanmaraş’ta yapımı tamamlanan konutların teslim törenine katıldı.

İki cumhurbaşkanı önce depremzede bir aileyi ziyaret etti. Konuk oldukları aileyle bir süre sohbet eden iki lider, daha sonra evin balkonunda yapımı tamamlanan konutları inceledi.

Deprem sanığı elleriyle dondurma getirdi

Aliyey ve Erdoğan MADO'da dondurma da yediler. Dondurma sunumunu yıkılan bir binanın duvarlarını kaldırarak ilave kat eklemesi yaptığı ve depremde 35 kişinin can verdiği binanın yıkımında etkili olduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet Sait Kanbur’un yapmadı dikkati çekti.

Deprem davasında neler var?

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde bulunan iki bloklu Manolya Sitesi, 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılarak 35 kişiye mezar olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili açılan davada, iki blokun yıkımından altı sanık sorumlu tutuldu ve yargı süreci başladı.

İlk bilirkişi raporu, sitenin A Blok'unun altında bulunan Tarhanacı Kafe'nin bağımsız duvarlarını kaldırarak ilave kat eklemesi yaptığını ve bu durumun binanın yıkımında etkili olduğunu ortaya koydu. Hem Tarhanacı Kafe'nin hem de MADO'nun sahipleri olan Mehmet Sait Kanbur ile Atila Kanbur, 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

Mahkemenin talebiyle hazırlanan ilk iki bilirkişi raporunda, Kanbur kardeşler "asli kusurlu" ilan edilmişti. Ancak son duruşmada sunulan üçüncü bilirkişi raporu tartışma yaratmıştı. Pamukkale Üniversitesi'nden 7 akademisyenin imzasını taşıyan bu raporda, Mehmet Sait Kanbur ve Atila Kanbur'a herhangi bir kusur atfedilmemişti. Sorumluluk, müteahhit, proje müellifi ve belediye denetçilerine yüklenmişti. Bu gelişme sonrası mahkeme, sanıkların yurtdışı çıkış yasağını kaldırmış ve duruşmalara katılma zorunluluklarını da iptal etmişti. Dava 10 Ekim 2025’te görülecek.

1366x768-cmsv2-999db43f-f9a2-5685-852c-d53a5d9cdfa3-9308596.webp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.