DEM Parti'ye HSK'da kontenjan verileceği iddia edildi

DEM Parti'ye HSK'da kontenjan verileceği iddia edildi

16-17 Mayıs'ta yapılacak olan HSK üyeliği seçiminde DEM Parti'ye HSK'da üye verileceği iddia edildi.

DEM Parti'ye HSK üyeliğinde kontenjan ayrılacağı iddia edildi.

PKK'nın kongreyi toplayıp silah bırakmasından sonra bazı yasal düzenlemler yapılacağı iddia ediliyor. Hasta mahpuslar ve umut hakkının ilk etapta yapılacak olan düzenlemlerden olduğu kaydedildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, 16-17 Mayıs'ta yapılacak olan HSK üyeliği seçiminde DEM Parti'ye 1 kontenjan ayrılacağı iddia edildi.

11 üyeden oluşan HSK’de 4 üyeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atarken, 7’si TBMM tarafından seçiliyor. HSK’nin 2021’de Meclis’ten seçilen mevcut üyelerinin 3’ü AKP’den, 2’si İYİ Parti’den, 1’er üye de CHP ve MHP’den seçilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.