CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'e dava: 15 yıla kadar hapis isteniyor

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'e dava: 15 yıla kadar hapis isteniyor

Aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de bulunduğu 26 kişi hakkında “kasten yaralama” ve “görevi yaptırmamak için direnme” dahil dört ayrı suçlamayla 15 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında 31 Ocak 2025 tarihinde ifade vermek için gittiği Çağlayan Adliyesi’nin önünde gerilim çıkmıştı.

Adliye önünde çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında CHP İl Başkanı Özgür Çelik’in de bulunduğu 26 kişi hakkında 15 yıl 6 aya kadar iddianame düzenlendi.

İddianamede, olaylarda yaralandığı iddia edilen 5 polis memuru müşteki olarak yer aldı.

CHP’li isimler sanık

İddianamede yer alan isimler şu şekilde:

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ağabeyi Özkan Çelik, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Kocakaya, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara, Yardımcısı Ozan Temürlenk, CHP İl Sekreter Danışmanı Yılmaz Boyraz, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren, Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Yusuf Alperen Yurdudeven, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Canali Tan ve Kartal Gençlik Kolları Başkanı Kazım Caner Boz’un da aralarında bulunduğu 26 kişi ise şüpheli olarak yer aldı.

Yöneltilen suçlamalar

Çelik ve CHP'liler, “Görevi Yaptırmamak İçin Direnme”, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama”, “Kasten Yaralama”, “Kamu Malına Zarar Verme” iddialarıyla suçlanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.