CHP İstanbul Başkanlığı 'kayyım' davasında 3 tahliye

CHP İstanbul Başkanlığı 'kayyım' davasında 3 tahliye

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyım atanmasına karşı sosyal medya paylaşımı yapan 20 kişi hakkında görülen davada tutuklu 3 sanık, yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edildi.

CHP İstanbul Başkanlığı'na kayyım atanması ve binanın polis ablukası altına alınması nedeniyle CHP'liler ve polis arasında uzun süren tartışmalar yaşanmış, pek çok vatandaş destek için il binasına gitmişti.

Kayyım Gürsel Tekin'in binaya girişi sırasında biber gazlı müdahale de yaşanmıştı.

20 kişi hakkında dava açıldı

Tüm bunlarla ilgili yaptıkları sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek aralarında gazeteci Fatoş Erdoğan ve akademisyen Emrah Gülsunar'ın da olduğu 20 kişi hakkında dava açıldı. Bugün hakim karşısına çıkan 20 kişiden tutuklu bulunan üçü yurt dışı yasağı ile tahliye edildi.

Bir sonraki duruşma 28 Ocak 2026'da

Avukat Muhammet Mesut Yıldız hakkında yargılama izni alınmadığı için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına hükmetti. Ayrıca tutuksuz sanıkların imza verme yükümlülüğünün kaldırılmasına karar verildi. Mahkeme, dosyadaki sevk maddeleri ile iddianame içeriği arasındaki uyumsuzluk gerekçesiyle ek iddianame hazırlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına da hükmetti.

Duruşma, 28 Ocak 2026 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.