Canlı yayında Kur'an-ı yırttı... sayfalarına tükürdü... Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı!

Canlı yayında Kur'an-ı yırttı... sayfalarına tükürdü... Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı!

YouTube yayınında Kur'an-ı Kerim yırtan ve sayfalarına tüküren İbrahim Atabey'e, infiale neden oldu. Tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine Atabey hakkında soruşturma başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, soruşturmada, şahsın çeşitli suçlardan 11 kaydının olduğunu, firari olarak Rusya'da ikamet ettiğini ve ülkemize iade sürecinin takip edildiğini bildirdi.

İbrahim Atabey isimli şahıs, YouTube kanalında yaptığı canlı yayında Kur'an-ı Kerim yırtarak hakaretlerde bulundu.

YURT DIŞINDA YAŞIYOR

Yurt dışında yaşadığı tespit edilen şahsa gerekenin yapılması için sosyal medyada,  #İbrahimAtabeyTutuklansın etitketiyle kampanya başlatıldı.

Diğer paylaşımlarında da Hz. Muhammed ve Müslümanlar hakkında nefret dolu sözler sarf eden şahıs, büyük tepki topladı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal paylaşım sitesinde Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırtan ve İslam'a hakaret eden İbrahim Atabey hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

FİRARİİ SUÇLU ÇIKTI

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada dini değerleri aşağıladığı tespit edilen kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.

EGM’nin açıklamasında şöyle denildi:

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 16 Kasım 2020 tarihinde YouTube adlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır.

Videodaki şahsın İbrahim Atabey olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya'da ikamet ettiğinin anlaşıldığı bildirildi. Şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığı, ülkemize iade sürecinin takip edildiği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.