Çalık korumalarının öldürdüğü işçi davası: Sanıklara 1'er yıl 8'er ay ceza
Tazminatını istediği için Çalık Holding binası önünde korumalar tarafından dövülerek öldürülen Erol Eğrek davasında karar çıktı. Mahkeme 6 sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Tutuklu sanıklar da tahliye edildi.
Türkmenistan’da Çalık Holding’e bağlı bir tekstil firmasında çalışırken 2009’da işten çıkarılan Erol Eğrek tazminatını alamadı. Eğrek, 9 Mayıs'ta holding binasına gitti ve orada korumalar tarafından dövülerek öldürüldü.
Eğrek'in öldürülmesiyle ilgili davada dün hüküm açıklandı. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklardan Ruhşen Hayırlıoğlu, “Kolumdan tutunca baş edemedim. O esnada yere düştü. O anda çocukları aklıma geldi” dedi.
Duruşmada söz alan sanık avukatları da medyayı suçladı. Avukatlar, “Bu dosya medya baskısıyla açıldı. Müvekkilim kamuoyu baskısı nedeniyle tutuklu. Haksız tahrik indirimi göz önüne alınarak tahliyesini talep ediyoruz” dedi.
Eğrek'in ailesi, davanın ikinci duruşmasında şikayetinden vazgeçmişti. Adli Tıp Kurumu da Eğrek’in dövülme sırasında kalp krizi geçirmiş olabileceğini belirtmişti.
Hükmü açıklayan mahkeme, Eğrek’i döverek öldüren altı sanığa 'taksirle öldürme' suçundan 1'er yıl 8'er ay hapis cezası verdi ancak hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Yani sanıklar beş yıl için kasıtlı bir suç işlemezse ceza ortadan kaldırılacak. Dava kapsamında tutuklu üç sanık da hükümle birlikte serbest bırakıldı. Tutuksuz sanıkların da adli kontrolü kaldırıldı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.