Başsavcının hemşire eşi önce okul müdür yardımcısı, sonra da Rekabet Kurulu'nda uzman oldu

Başsavcının hemşire eşi önce okul müdür yardımcısı, sonra da Rekabet Kurulu'nda uzman oldu

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısının hemşire olan eşinin önce okul müdür yardımcısı daha sonra da Rekabet Kurulu'nda uzman yapıldığını yazdı.

Türkiye’de atamalarda yaşanan liyakat tartışmaları sürüyor. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, “Biri hukuk devleti mi dedi?” başlıklı yazısında Milli Eğitim Bakanlığında (MEB) yaşananları aktardı ve bir başsavcının hemşire eşinin önce okul müdür yardımcısı yapıldığını sonra da Rekabet Kurulu’nda uzman olarak görevlendirildiğini yazdı.

Terkoğlu yazısında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in göreve geldikten sonra daire başkanlarını değiştirip başkanları ‘araştırmacı’ olarak görevlendirdiğini yazdı. Görevden alınan isimler açtıkları davaları kazandılar; göreve iade edildiler hemen arkasından yeniden görevden alındılar… Bu döngü birkaç kere devam etti.

‘Başsavcı eşi olmanın rüzgârına kritik bir koltuğu ekliyordu’

Gazeteci Barış Terkoğlu, başsavcının eşinin atamasıyla ilgili de şunları kaydetti:

“Ankara cumhuriyet başsavcısının eşi olan A.K’nin atamasıydı. Aslen hemşire iken milli eğitimde sağlık bilgisi öğretmenliği yapmıştı ve Ankara’da bir meslek lisesinde müdür yardımcılığı görevindeydi. A.K., tam da bugünlerde milli eğitimden Rekabet Kurumu’na ‘uzman’ pozisyonunda bir göreve atanmıştı. Milli eğitimin daire başkanları liyakatlerinden koparılırken milli eğitimdeki hemşire kökenli bir öğretmen, başsavcı eşi olmanın rüzgârına kritik bir koltuğu ekliyordu. Üstelik yeni kurumunda ülkedeki rekabetin adaletli olması için çalışacaktı!”

‘Mesele hukuk filan değil’

Terkoğlu yazısını şöyle sürdürdü:

“İş liyakate gelince hukuk devleti değiliz. İş mahkeme kararına gelince hukuk devleti değiliz. Ancak iş üç yaşındaki çocukların ve çalışan annelerinin kreşlerini siyasi kavganın merkezi haline getirmeye gelince hukuku hatırlıyoruz. Haliyle mesele hukuk filan değil. Hukuku siyasete alet etmek.

Birilerine hizmet ettiği zaman değil, herkese eşit dağıldığı zaman hukuk adaletin aracı olacak.”

Gürlek’in eşi de SPK’ya atanmıştı

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasından hemen sonra operasyonu yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in eşi Elif Gülşah Gürlek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyeliğine atanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, atama kararına “Esenyurt’a yapılan siyasi operasyonun ödülü Akın Gürlek’e verildi” ifadeleriyle tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.