Başkent Üniversitesi’nde Türk-Çin Gastrodiplomasi Etkinliği Düzenlendi

Başkent Üniversitesi’nde Türk-Çin Gastrodiplomasi Etkinliği Düzenlendi

Ankara – Başkent Üniversitesi, 21 Şubat 2025 tarihinde Türk Çin Kadın Dostluk Derneği tarafından düzenlenen bir gastro-diplomasi etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Ankara – Başkent Üniversitesi, 21 Şubat 2025 tarihinde Türk Çin Kadın Dostluk Derneği tarafından düzenlenen bir gastro-diplomasi etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik, saat 13.00’te Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü TGA’da, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık, Pastacılık ve Turizm Bölümleri tarafından düzenlendi. Bölüm öğrencileri ve akademisyenleri etkinliğin koordinasyonunu üstlendi. Çin’den bir şef de etkinliğe katılarak hazırlıklara katkıda bulundu.

Etkinlikte, Türk mutfağından on dört ve Çin mutfağından dört farklı ürün davetlilere sunuldu. Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Arda Er, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, organizasyonun kültürel paylaşımı desteklemeyi hedeflediğini ifade etti. Aynı zamanda etkinliğin amacının, konukları ağırlamanın yanı sıra Türk kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek olduğunu belirtti.

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Yemek kültürü iki ülke kültürünün de önemli bir parçasıdır. Bu, yalnızca damak tadı alışverişi değil, aynı zamanda medeniyetler arasında bir diyalogdur. Başkent Üniversitesi, tıp alanındaki çalışmalarıyla Türkiye ve küresel çapta takdir toplamıştır. Üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, sektörel eğitim kazanımlarının yanı sıra geleneksel Türk mutfağına ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmaktadır. Gelecekte de mutfak ve kültür alanlarında iki ülke arasındaki iş birliğinin ve dostluğun gelişmesini temenni ediyorum."

whatsapp-image-2025-02-21-at-20-09-40-1.jpeg

Etkinlik, katılımcıların sunulan ürünleri tatması ve iki ülke arasındaki kültürel etkileşimi teşvik eden etkinliklerle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.