Bakanlık '5 kız çocuğunun intihara kalkıştığını' yalanladı; emniyet 'intihara teşebbüs' dedi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "İddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Çocuklarımızın kendilerine herhangi bir zarar verme niyeti taşımadıkları ortaya çıkmıştır" açıklaması yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Bakanlık korumasındaki 5 kız çocuğu aynı anda intihara kalkıştı" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı.
İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Mayıs ayında çocuk evi sitesinden 5 çocuğumuz çamaşır suyu içtiğini beyan etmiştir. Bunun üzerine çocuklarımızla ilgili gerekli tüm tedbirler ivedilikle alınmış, hastaneye sevk edilerek, sağlık kontrolünden geçirilmiştir. Halihazırda çocuklarımızın sağlık durumları iyidir. Çocuklarımızla ayrı ayrı ve hastanedeki ilgili uzmanlarla yapılan görüşmelerde çocuklarımızın kendilerine herhangi bir zarar verme niyeti taşımadıkları ortaya çıkmıştır.
Aynı gün içinde taburcu edilen ve kuruluşa dönen çocuklarımıza gerekli psikososyal destek sağlanmaya devam edilmektedir. Bu tür hassas konularda, çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek haberlerin dikkatle ele alınması büyük önem taşımaktadır. Bakanlığımız, koruması altındaki tüm çocukların fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimlerini sağlıklı bir zeminde devam ettirmek için titizlikle çalışmaya devam edecektir."
"Çocuklar sizin kurumunuzda çamaşır suyuna nasıl ulaştı?"
Gazeteci İsmail Arı, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, Bakanlığa şöyle yanıt verdi:
"Bizim haberimiz gerçek ama sizin açıklamanız gerçeği yansıtmıyor. Emniyet çocukların ifadesini alırken 'İntihara teşebbüs' diyor. Ayrıca çocuklar sizin kurumunuzda çamaşır suyuna nasıl ulaştı ve neden kaçmaya çalıştı? Buna yanıt vermeniz gerek!"
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.