7 aydır tutuklu: Ahmet Özer'in duruşması başladı

7 aydır tutuklu: Ahmet Özer'in duruşması başladı

Tutuklanıp görevden alınan ve yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer 205 gün sonra ilk duruşması görülüyor.

Ahmet Özer, Esenyurt Belediye Başkanı olarak görev yaparken 30 Ekim'de tutuklanmış ve yerine kayyım atanmıştı.

Özer'in duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda görülen davayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel de takip ediyor.

Özer hakkındaki iddiaların okunmasının ardıdan savunmasına başladı.

Duruşma öncesi bir açıklama yapan Ahmet Özer'in avukatlarından Hüseyin Ersöz, "Algıların değil, 'olguların' tartışıldığı bir gün olacak. Ahmet Özer’in CHP’li olmadığı, kırmızı bültenle aranan R.K.’la görüştüğü, HTS kayıtları, gizli tanık beyanları, hepsi tartışılacak! Bugün açıklamaları muteber kabul edilen R.K. hakında 'kırmızı bülten olmadığı', Ahmet Özer’in CHP üyeliğinin 14 yıl öncesine dayandığı gibi gerçekler dava dosyasına giren evrak üzerinden anlatılacak!" dedi.

Özer'in "silahlı terör örgütü üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.