Zirvede gündeme gelmişti: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

Zirvede gündeme gelmişti: Vergide adalet nasıl sağlanacak?

AKP torba yasa hazırlığını sürdürürken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadroları vergi sistemi için bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesinden gündeme gelen konulardan biri de emekli maaşı ve asgari ücretti. Bu kapsamda gündemde vergide adaleti sağlamak var.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre vergide adaletin sağlanması ve vergi gelirinin artırılması için ortak çalışma yapılmasına karar verildi. Görüşme sonrası çıkan uzlaşıyla birlikte AKP iktidarının aylardır üzerinde çalıştığı torba kanuna eklemeler yapılabileceği ifade ediliyor.

Ekonomi yönetimleri bir araya gelecek

Çok kazananın çok vergi ödeyeceği bir sistemin hedeflendiği ve gelire göre doğalgaz tarifesi uygulamasının gündemde olduğu torba kanunun 30 maddesinin, Meclis tatile girmeden önce görüşülmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği bildirildi.


Torba yasa hazırlanıyor


AKP bir süredir vergi düzenlemelerinin yer aldığı bir torba yasa üzerinde çalışıyor. Ancak 1 Temmuz’da Meclis tatile gireceği için 60 maddelik torba yasanın yetişmeyeceği, tatil öncesi 30 maddenin yasalaşacağı, Meclis açıldığında da geri kalan maddelerin görüşüleceği ifade ediliyor. T

Mevzuatın baştan sona ele alındığı torba yasa ile gelire göre doğalgaz tarife dönemi başlatılacak. Geliri iyi olan faturanın tamamını öderken, dar gelirli ise faturanın üçte birini verecek. Ekonomiye bir katkısı olmadığı değerlendirilen bazı vergi muafiyetlerinin kaldırılması da gündemde. Bu yolla bütçe gelirleri artırılarak yoksul kesimlerin desteklenebilmesi için kaynak oluşturulması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.