Uzmanı açıkladı: En düşük emekli maaşı beklentisi değişti

Uzmanı açıkladı: En düşük emekli maaşı beklentisi değişti

Ekonomist Muhammet Bayram, "En düşük emekli maaşı için tahminim yüzde 50 artışla 15 bin TL civarıdır" dedi.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 3 Temmuz'a çevrilmiş durumda... Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Milliyet'e konuşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, "Kök maaşa ilişkin tartışmalar son yıllarda yapılmaya başlandı. Yapılan artışlar kök maaşa yapıldığı ve ciddi oranda maaşı etkilediği için bir kafa karışıklığına yol açtı" dedi.

Bayram, şu bilgileri akardı: "Eğer sizin kök maaşınız 8 bin TL ise ve tahmini 6 aylık enflasyon farkının yüzde 25 olduğunu düşünürsek, eğer en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL rakamı hiç artırılmazsa siz oransal zamdan faydalanamayacaksınız demektir. Çünkü sizin maaşınız 10 bin TL’ye tamamlanıyor.


8 bin TL’nin yüzde 25’i 2 bin TL’dir. Bunu eklediğinizde 10 bin TL yapıyor. Eğer en düşük emekli maaşı 15 bin TL’ye çıkarsa, sizin de kök maaşınız 8 bin TL ise, maaşınız 10 bin TL’ye çıkacak. Ancak devlet sizin maaşınızı 15 bin TL’ye tamamlayacak.

En düşük emekli maaşı için benim tahminim yüzde 50 artışla 15 bin TL civarıdır. Ancak yapılacak oransal zam yüzde 25’ler civarında olacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.