Ünlü ekonomist açıkladı! İşte doların düşeceği tarih!

Ünlü ekonomist açıkladı! İşte doların düşeceği tarih!

Merkez Bankası'nın faiz kararı ve arkasından gelen görevden almaların ardından doların durdurulamayan yükselişi daha ne kadar devam edecek? Dolar ne zaman düşecek? Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, doların net bir şekilde ne zaman düşeceğini açıkladı

Merkez Bankası'nda 14 Ekim 2021 günü yayımlanan Resmi Gazete'deki kararlarla birlikte tam anlamıyla bir deprem yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birilkte Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Abdullah Yavaş görevden alındı. 

Bu üç ismin yerine Taha Çakmak ve Prof. Dr. Yusuf Tuna, TCMB’nin yönetim kuruluna tayin edildi.

İşte bu kararlar birlikte 14 Ekim sabahı piyasalar tam anlamıyla çalkalandı. Hafta başından beri yükseliş gösteren dolar ve euro bu kararla birlikte yükselmeye başladı.

9 seviyesini yakalayan dolar kuru bugün 9.24'ten, Euro ise 10.70 liradan işlem görmeye başladı.

Piyasadaki dalgalanmalar devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki ekonomi kurmaylarıyla Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi ve ekonomik durum hakkında bilgi aldı.

15 EKİM'DE DÖVİZ KURU NE OLDU?

Güne 9,18 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,36 artışla 9,21 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 9,07, en yüksek 9,20 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 9,17 seviyesinde kapattı.

Güne 10,68 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,11 artışla 10,68 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 10,53, en yüksek 10,69 seviyelerini gören Euro, günü 10,66 seviyesinde kapattı.

Güne 12,62 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,72 artışla 12,67 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 12,41, en yüksek 12,61 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 12,58 seviyesinde kapattı.

DOLAR KURU NE ZAMAN DÜŞECEK?

Ekonomist Evren Devrim Zelyut ile YouTube üzerinden program yapan Yeniçağ gazetesi yazarı Remzi Özdemir de piyasada yaşanan çalkantıları değerlendirdi ve dolar kurunun ne zaman düşeceğini açıkladı.

Programda Evren Devrim Zelyut'un, "Dolar-TL'deki yükseliş ne zaman duracak?" sorusunu cevaplandıran Özdemir şöyle konuştu:

Dolar ne zaman düşecek bunu mu soruyorsun Evren. Doların net bir şekilde ne zaman düşeceğini söyleyebiliriz. Meclis'in ya da Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi seçime götürme kararı aldığı gün bu dolar sert bir şekilde düşecektir. İşte bunu herkes yazsın. Doların düşeceği tarih Türkiye'nin seçime gideceği tarihtir. Erken tarihtir, ya da yarın alınsın. Bu dolar en az 1 Lira değer yitirir. Türk lirası güçlenir.

Aslında burada doların hep değer kazanmasını konuşuyoruz. Aslında olay dolar üzerine değil, Türk Lirası'nın değer yitirmesi. Türk Lirası'na değer kazanacağı gün Türkiye'nin seçime gideceği gündür. Ve ben artık AK Parti'nin şu anda tamamen tıkandığını, bak şimdi görüyorsun dolar ile ilgili hiç bir şey yapamıyorlar. Eskiden yine Berat Albayrak döneminde swaplarla, benzeri şeylerle bir müdahale yapılıyordu.

Merkez Bankası'nın ne müdahale yapacak gücü var. Neden? Ekranlara çıkıp bir şeyler anlatabilecek, piyasaları sakinleştirebilecek yüzü var. İşte bu nedenle ben artık yolun sonuna gelindiğine inanıyorum. Hükümetin, iktidarın, ya da sarayın önünde tek bir yol var. O da bir an önce seçim kararı, erken seçim kararı alması. Böyle bir kararla birlikte, zaten anketler yabancıların da ellerinde var. Bu mevcut iktidarın bir daha iktidara gelme ya da yeniden seçilme şansı hiç yok.

Görününen anketlerde. Çok güvenilir anketler var ortada. İşte bu nedenle Türkiye'de hızlı bir değişim olabilir, Türk Lirası yeniden değer kazanabilir. Ve Türkiye'de yeni bir iktidarın, reformalrı yeniden yapacağını söyleyen bir iktidarın, Türkiye'ye adete gökten para yağmasını sağlayabilir. Türkiye'nin potansiyeli çünkü çok yüksek. Ancak mevcut yönetim şekli, ucube yönetim şekli Türkiye'nin önünü tıkıyor. Dolar kesinlikle ve kesinlikle ve seçim kararı ile birlikte çok sert düşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.