TÜİK’in eski başkanı, fiyatını eleştirdiği oyuncak daha da pahalandı
TÜİK’in eski başkanı Birol Aydemir, ABD ve Türkiye arasındaki yüksek fiyat farkına bir oyuncak örneği üzerinden dikkat çekti. Aydemir’in paylaşımı sonrası oyuncağın fiyatı daha da arttı!
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) eski başkanı Birol Aydemir, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Türkiye ve ABD arasındaki fiyat farklarına dikkat çekerek sert eleştirilerde bulundu.
Bu resmen soygun
Aydemir, ABD'de 5 dolara satılan bir oyuncağın Türkiye’de 1.300 TL'ye (yaklaşık 36 dolar) satıldığını belirterek, "Bu artık enflasyon değil, resmen soygun" ifadelerini kullandı. Paylaşımında, tüketicilerin aynı ürüne ABD’dekinin yaklaşık yedi katı fiyat ödemek zorunda kaldığını vurguladı.
Oyuncağın fiyatı arttı
Aydemir’in tepkisi, Türkiye’deki piyasa dinamiklerindeki bozulmaya işaret ederken, paylaşımın ardından "Paw Patrol Rocky's Turtle Vehicle Jungle Pups" adlı oyuncağın online alışveriş sitelerinde 2 bin 357 TL'ye kadar yükselmesi dikkat çekti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.