TÜİK rakamları Şimşek'i keyiflendirdi: Dezenflasyon süreci başladı

TÜİK rakamları Şimşek'i keyiflendirdi: Dezenflasyon süreci başladı

TÜİK'in rakamlarını değerlendiren Şimşek, dezenflasyon sürecinin başladığını ileri sürdü. Şimşek'e göre, yıllık enflasyon yüzde 22 olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,64 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 71,60 oldu.

ENAG Haziran verilerine göre, E-TÜFE haziran ayında yüzde 4,27 arttı. E-TÜFE’nin yıllık artışı ise yüzde 113,08 olarak gerçekleşti.

Mehmet Şimşek: Haziran verisi yüzde 22’lik yıllık enflasyonu işaret ediyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Dezenflasyon süreci başladı” dedi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğilimi yıl sonu hedefimizle uyumludur. Yüzde 1,64’lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Kalıcı refah artışını sağlayacağız’

Şimşek’e göre, uyguladıkları programın sonunda ‘kalıcı refah artışı’ yaşanacak:

“Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin bir şekilde göreceğiz.

Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız.”

Mehmet Şimşek, geçen günlerde Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını ileri sürmüş, muhalefetin sert tepkisiyle karşılaşmıştı.

Zamlar devam ediyor

Bu arada Türkiye’de hemen her alandaki ürüne zamlar gelmeye devam ediyor. En son Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 38 zam yapmıştı.

Elektriğe gelen zammın, hayatın her alanındaki ürüne yansıması bekleniyor.

ekran-resmi-2024-07-03-09-32-20.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.