Temmuz zammından o emekliler yararlanamayacak mı?

Temmuz zammından o emekliler yararlanamayacak mı?

Milyonlarca emekli geçim sıkıntısı yaşarken, yine milyonlarca emekli de 10 bin TL maaş ile yaşamını idame ettirmeye çalışıyor. Peki, temmuz ayında emekli nelerle karşılaşabilir?

Emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacaklarını merak ederken merak ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başında bulunduğu ekonomi yönetiminin yeni emekli planının kulislerden sızdığı öne sürüldü.

3000-tl-mini-kredi-7-ekim-1-001.jpg

Yerel seçimlerden önce milyonlarca emeklinin 'seyyanen zam' talebine kapıyı kapatan Erdoğan hükümeti, temmuzda verilecek maaş zammına hazırlık yapıyor. Emekliler maaşlarına yüzde kaç zam yapılacağını merak ederken, Mehmet Şimşek'in liderliğindeki ekonomi yönetiminin yeni emekli planı kulislerden sızdı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ'DA NE KADAR OLACAK?

2024'ün ilk ayında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için yüzde 49.25 artış yapan AKP, en düşük emekli maaşını ise yalnızca 10 bin TL seviyesine yükseltmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart öncesinde katıldığı birçok mitingde seyyanen zam tartışmalarına kapıyı kapatarak Hazine'de emeklilere ödenecek para olmadığını belirtmişti.

253660-001.jpg

EK ZAM KÖK MAAŞ İLE Mİ SINIRLI TUTULACAK?

kamusonhaber'in aktardığına göre yasaya göre memur ve emeklilere temmuz ayında ödenecek enflasyon farkı için şimdiden tartışmalar başlarken, her açıklamada 16 milyon emekliyi bir 'yük' olarak niteleyen ekonomi yönetiminin, yapılacak ek zammı kök maaş ile sınırlı tutmaya çalışacağı iddia ediliyor.

Kulislerden aktarılan bilgilere göre, her ne kadar yasal düzenleme ile milyonlarca emekli taban aylık olan 10 bin lira seviyesinde aylık alıyor olsa da, bu kişilerin maaşları halihazırda 7 bin lira seviyelerine kadar düşüş gösterebiliyor.

Temmuz ayında yapılması beklenen ek zammın yalnızca kök maaşlara yansıması, milyonlarca emeklinin eline geçen parada hiçbir artış yaşanmaması anlamına gelecek.

untitled-2-zyad-cover-f7li-cover-001.webp

10 BİN TL ALTI MAAŞ ALAN EMEKLİLERİ BEKLEYEN TEHLİKE

AKP, geçtiğimiz temmuz ayında emeklilere verilen yüzde 25'lik zammı kök maaşlara yansıtmış ve en düşük emekli maaşında hiçbir artış yaşanmamasına yol açmıştı. Bir başka deyişle ekonomi yönetimi, geçtiğimiz yıl yapılanın aynısını uygulaması halinde mevcut şartlarda taban aylığı 10 bin liranın altında olan emekliler, yapılacak zamdan fiilen hiçbir fayda görmemiş olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.