Schengen vizesine zam geliyor

Schengen vizesine zam geliyor

Avrupa Komisyonu, 2024'te Schengen vizesi ücretinin artırılması için bir teklif sundu. Teklif kabul edilirse yetişkinler için vize ücreti 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek.

Avrupa Birliği (AB), vize ücretlerinin artırılmasına neden olarak artan enflasyonu öne sürüyor. Vize ücretlerine her üç yılda bir inceleme gelirken bu süre zarfında AB'deki enflasyonun arttığı vurgusu yapıldı.

Teklif 1 Mart'a kadar geri bildirime açık olacak. Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayınlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek.

Gerçek Gündem'in yer verdiği bilgilere göre; Schengen vizesi, AB ve Schengen bölgesinin 90 günlük vize muafiyeti kuralından yararlanamayan AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için gerekiyor. Bu nedenle zam, bu ülkelerden AB'ye seyahat etmek isteyen tüm kişileri etkileyecek.

Zammın AB'ye seyahatleri ne kadar etkileyeceği belirsiz. Bazı kişiler zammın seyahatleri caydırıcı olacağını düşünürken, diğerleri bunun seyahat talebinde önemli bir değişikliğe yol açmayacağını savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.